Gør din kedelige væg til en smuk fotovæg

 

Kunne dit interiør bruge noget dekoration? Glem ikke dine vægge! Nu om dage er det helt hipt at hænge én væg i sit hus med alverdens rammer og fotos. Du kan helt bestemme din egen stil og ved at bruge dine egne billeder skaber du også en meget personlig og unik helhed. At lave en fotovæg er heller ikke svært overhovedet. Vi hjælper dig allerede på vej hertil.

Trin 1: Bestem placeringen og dimensionerne
Det første du skal gøre, hvis du vil lave en gallerivæg, er at beslutte, hvilken væg du skal lave om til en gallerivæg. Har du en kedelig væg over sofaen? Vil du pynte væggen ved spisebordet? Gangen måske? Eller går du efter det mindste værelse i huset, dit toilet? Det er nyttigt at tage højde for væggens dimensioner. Med en stor overflade kan du gå helt ud med større billeder, til en lille væg anbefaler vi, at du vælger små rammer.

Trin 2: Vælg en stil
Fordi du naturligvis gerne vil have din gallerivæg til at matche dit interiør, er det tilrådeligt at bestemme stil og udseende på forhånd. Kan du lide slankt og minimalistisk? Så er det bedst at vælge den samme type fotorammer i én farve. Fx alle sorte rammer eller kun aluminiumsrammer. Det giver det hele et roligt udtryk. Er den ikke skør og farverig nok til dig? Så kan du mikse og matche med alle mulige forskellige farver og stilarter.
Vil du have noget andet end de almindelige fotorammer? Det er også muligt! I dag kan du få printet fotos i alle mulige former. Overvej for eksempel et sekskantbillede. Det er sekskantede fotofliser, som du skaber et rigtigt blikfang med.

Trin 3: Vælg dine billeder
Nu er det tid til at begynde at vælge, hvilke billeder du vil have på din væg. Også her kan du helt holde dig til din egen smag og stil. Holder du det meget personligt med forskellige familieportrætter, eller går du efter et udvalg af naturbilleder? Du kan også vælge mellem kun sort/hvide billeder for en mere rolig helhed, eller farvefotos med farver, der matcher dit interiør. En kombination af de to er naturligvis også mulig.

Trin 4: Læg på
Tid til at lave din gallerivæg! For at sikre, at du senere bliver helt tilfreds med resultatet, anbefaler vi, at du på forhånd placerer alle fotorammer på gulvet og vælger et flot layout. Det ville være en skam at bore sin væg fuld af huller og skulle ændre alt senere. Vil du kunne justere din gallerivæg uden at have alle hullerne? Så er det en god idé at montere et billedophængningssystem. Hermed hænger du listerne på snore, og du kan glide og justere efter hjertens lyst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

RELATED POST

4x fordele ved lænestole

  Leder du efter en ny tilføjelse til dit interiør? En smuk plante eller et smukt tæppe kan allerede forårsage…